Biografie William Burg

William timmert al jaren succesvol aan de weg als volkszanger. Inmiddels heeft de Brabander een vaste fanschare opgebouwd die zich langzaam maar zeker steeds verder uitbreidt. Zijn liedjes zijn veelzijdig, van prachtige tranentrekkers tot gezellige meezingers waarop menig publiek een dansje waagt.

Met zijn grote stembereik, maakt William het mogelijk zijn repertoire gemakkelijk uit te breiden binnen diverse genres. Echter lijkt hij voor het levenslied geboren en staat hem op het lijf geschreven. De uiteenlopende nummers worden regelmatig gedraaid op de radio en tv.

In de zomer van 2020 was het nummer ‘Bamboleo’ dat hij samen zong met rapper Soes erg populair. Met de opvolger ‘Mijn Zomerliefde’ in 2021 liet William opnieuw horen dat hij ook solo veel in zijn mars heeft. In 2022 bracht William de twee heerlijke meezingers ‘Zomerdromen’ en ‘Ze Speelde Blue Bayou’ uit. Tijdens zijn uitverkochte concert werden deze nummers uit volle borst meegezongen! Ook de opvolgende single ‘Ik Heb Een Engel Gezien’ werd door de Nederlandstalige luisteraar met open armen ontvangen. De meezinger heeft een refrein dat lekker blijft hangen is ook regelmatig te horen op radio en tv.

Carnaval 2023 trapte William af met de kraker; ‘Ik Zeg Geen Nee’. Een echte sfeermaker gemaakt in samenwerking met biermerk Bavaria. Met dit nummer kan tijdens carnaval een polonaise echt niet uitblijven! Zomer 2023 werkte William mee aan het populaire tv-item van Frans Bauer ‘Leven Zonder Letters’. In samenwerking met Emile Hartkamp en Noris Padidar heeft William’s grootste fan het nummer “Ik leef mijn eigen ik” voor haar idool geschreven, waarmee de landelijke doorbraak van William Burg een feit werd. Kort hierna volgde Williams’ introductie bij John en Kees de Bever, met wie hij in 2024 het land doorreist en deelneemt aan de succesvolle theatershows van De Bevers. William zingt met trots een medley van de Nederlandse icoon Koos Alberts. Het publiek zingt dan ook met volle overgave mee met de alom bekende Nederlandse succesnummers.

In de tussentijd werkt het team van William Burg in samenwerking met Emile Hartkamp aan het schrijven van een nieuwe single welke naar verwachting begin zomer 2024 gelanceerd wordt. Een jaar vol nieuwe uitdagingen en dromen die uitkomen voor William.