William Burg tekent bij smaragd music en knalt met bamboleo

William Burg heeft onlangs een contract getekend bij Smaragd Music. De zanger uit Den Bosch is van mening met deze schakel de cirkel rond te hebben. William neemt al jaren zijn producties op bij Manfred Jongenelis. Manfred is één van de grondleggers van dit goed aangeschreven platenlabel waar zowel jong talent als ervaren artiesten een plek hebben gevonden.

Volgens William is het grote voordeel van alles ‘onder één dak hebben’ de onderlinge band nog hechter is geworden wat uiteindelijk ten goede aan alles komt. Ik ben ervan overtuigd dat we samen de naamsbekendheid van William Burg hierdoor nog groter kunnen maken”.

Naast Smaragd Music speelt ook Laurens Mennens een belangrijke rol. In Laurens heeft William een goede partner gevonden met wie hij samen een aantal zaken op een andere manier kan aanpakken. ‘Laurens kwam ook met het idee om de wereldhit ‘Bamboleo’ van Los Reyes onder handen te nemen en daar een Nederlandstalige bewerking van te laten maken. Samen met Yes-R en Soes doken we eind maart de studio in om het uptempo nummer op te nemen. Soes heeft het rapgedeelte vervolgens ingezongen. Het complete team is erg blij met het resultaat’, onthult William enthousiast.

Voor de clipopname moest even gewacht worden op mooi weer. Gelukkig stond de zon op maandag 18 mei jl. hoog aan de hemel zodat er mooie beelden geschoten konden worden. Een paar dikke auto’s, speedboten en een aantal beeldschone dames vormden het toneel bij Finley Het Witte Huis in Nieuw Loosdrecht.

William zit niet stil en houdt het gas erop. Wanneer medio augustus/september de beperkingen door Corona grotendeels verdwijnen kunnen er weer grotere openbare evenementen georganiseerd gaan worden. “Daar kijk ik zeker naar uit”.

Met de lancering van Bamboleo, de reeds geplande bedrijfsevenementen in het najaar, dinershows en wederom een nieuwe single in samenwerking met Smaragd Music, zijn er alleen maar leuke vooruitzichten voor William.

De single ‘Bamboleo’ is verkrijgbaar vanaf 29 mei. De clip zal ter promotie van de single te zien zijn bij de bekende clipzenders en op Youtube.

Hier is een nummer voor jou…

Bamboleo van William Burg

Impressie van de opnames voor de videoclip